Βασική συνταγή για παντεσπάνι

    Υλικά

    4 αυγά

    1 κούπα αλεύρι

    1 κουτ. γλυκού  μπέικιν

    1 κούπα ζάχαρη

    1 βανίλια

    Εκτέλεση

    1.       Χτυπάμε τα αυγά, με  τη ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα

    2.       Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα μαρίζ  απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.

    3.       Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

    4.       Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κι όταν το ακουμπάμε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.

    5.       Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε απο το ταψί.

    6.        ( Για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο στο αλεύρι πριν το κοσκινίσουμε)

     

    Καλή επιτυχία 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.